onsdag

hej igen!

oscar ligger och vilar och jag kokar en jättekalops :) tänkte att jag skulle börja laga till storkok och frysa in nu när man jobbar mkt och inte har lika mkt tid att stå vid spisen ;) annars har vi väll inte gjort så mkt mer idag, lekt med oscars alla julklappar.. haha hämtade ner pytteblöjor sen oscar var nyfödd och tog på dockan och ritade gult i den.. gud vad jag skrattade åt oscars chockade min när han skulle ta av den och jag sa att bebisen har kissat xD ni skulle ha sett han!

annars har det varit en lugn och skön jul! och jag är så otroligt glad över alla julklappar, alla var verkligen kanon!!

men som vanligt fick jag stressköpa mina julklappar i sista minuten.. och hade bara någon timme på mig innan birsta stängde.. ursh och självklart glömde jag amandas julklapp hemma och det jag skulle köpa åt storasyster var helt plötsligt fult..

gud vad jag tycker det är hemskt.. jag vill veta precis exakt vad alla vill ha! varför kan inte alla ha en blogg där dom skriver vad dom vill ha som jag? ;)  nej men dom får dom i efterhand istället.. jag får skylla på att det är lite mkt nu när både mikael och jag jobbar heltid för tillfället, tar lite tag att vänja in sig :) fast helst skulle jag nog vilja jobba 200 % för igår satt jag och skissade upp mitt nya kök.. så nu är allt klart, vilka golv och tapeter och kök det ska vara.. men jag vill ha det nu! xD






på ett ungefär, fattas lite täckskivor och så :) fast ska ju vara nått överskåp med men det har jag inte riktigt valt än..
är endå mer på att jag vill ha det nu när jag vill sätta upp min stora underbara kakoatavla som jag fick av storasyster :)

Måndag

hej halloj! nu är jag hemma.. haft fullt upp så har inte haft så mkt tid att skriva på ett par dagar:)

hade kaos igår kväll, oscar och jag tog ett söndagsbad och efter det har han lyckats varit och dragit sig efter renoveringstapeten som det är glasfiber i.. och innan jag kom på vad som var fel! det kliade och stacks ju såklart.. provade alla varianter.. spola med kallvatten, dra med tejp och sen smörjde jag in hela han med kylbalsam.. stackarn! :(

fick även hem ett paket idag så nu ska jag slå in lite julklappar till oscar :) haha bara han som får julklappar i år typ ;) var även några kuddfodral till mig som var på rean, undra hur många sånna jag har nu igentligen ? xD


matta

har fått hem min matta idag men har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker om den än, jag tror att jag tycker om den, vart fräscht med lite färg :) eller nej, jag tror banne mig att jag älskar den :) hatar.. älskar..  beslutsångest.. nej aldrig ;) eller är jag knäpp? vad sjutton tycker ni? xD





nej nu ska jag ta och göra lite micropopcorn och mysa ner mig i soffan och fundera på saken!

hatthylla

hoho idag hittade jag en gammal hatthylla, eller har sätt den förut men inte tänkt på den så mkt.. men idag plockade jag ner den :) och såg nu vilka priser dom tog för dom! mellan 500-1000 kr för en gammal sliten hatthylla.

inte för att jag ska sälja den, utan jag ska spraya den vit och krokarna svarta har jag tänkt och använda den :)


En sådan är det. nostalgi heter den och är formgiven 1937 av Gunnar Bolin. bild lånad från google


onsdag

hej!

vet ni, idag när jag var ute på skattjakt i huset oscar sov och jag hade tråkigt hittade jag en gammal retro lampa. en röd 70-tal typ. den låg gömd i en gammal garderob.

jag tycker dom är så jäkla coola så mikael ska få banka till den så den blir slät sen tänkte jag spraymåla den och ha den någonstans. tycker det är så häftigt när gamla grejor får komma till liv igen.. tänk den har nog hängt här för en himla massa år sedan :)

hittar alltid en massa häftiga grejor typ uppe på vinden, eller vad man ska kalla det? och i boden hittade en gammal väska som det låg en lapp i som var daterat till -53 och ett par jättegamla läder kängor, hittat gamla kalle anka tidningar och porrtidningar från 50-talet, en strepsils ask från 81, gamla fina ramar.. ja allt möjligt roligt :) nu har jag suttit och letat efter tidningsramar. vill rama in gamla stålmannen tidningar.. såg på nån inredningsprogram när dom gjorde det för jättelänge sedan och det var skitsnyggt :)

iaf funderar jag nästan på att spraya om lampan röd igen och ha den på oscars rum, det har smygit sig in mer och mer röda detaljer där ;)


vart en dålig bild, är mkt häftigare på riktigt :)




Ikea

åh, satt och snokade runt lite medans oscar sover och hittade dom här grejorna. så fina! vill ha allt!





Helst fruktskålen är jag galen i! vill ha fler såna ljusstakar i olika storlekar. och rullgardinerna skulle jag vilja ha i köket ;)  och ska ha turkost i vardagsrummet så då skulle det vara snyggt att byta ut en av mina vita till en blå :) allt kommer från Ikea.se

hm.

sitter och funderar på om jag ska sätta ut min matsalsgrupp på blocket och se om någon vill byta det mot ett vit plaine med milton stolar. men otur då, den jag har har alltid funnits att köpa på mio och nu har som helt plötsligt slutat med det när jag behöver en bild.. grrr..

lampan

just ja, jag visade ju aldrig hur lampan blev.. jag älskar den! är så fin men är gjord av jätte tunt glas så den får stå högt sålänge, tills ocke är mindre klåfingrig ;)



Nu är oscar helt uppi taket så bäst jag tar ut han i snön ett tag :)

röda faran

pojkarna bara snarkar så då tar jag och bloggar lite till.. har suttit på blocket och kikat runt och jag är så jäkla sugen på att byta skodan mot en passat.. har alltid velat haft en :) Älskar ju min bil men ändå.. han är ju bra på så många sätt är pålitlig, Billig att äga, drar pyttelite bensin ( Nu överdrev jag, men lite iaf! ) älskar att köra den, förutom när man behöver använda kopplingen ;) jag och kopplingen kommer inte helt överens! :)

jag vill inte ha någon värsting passat alltså, utan en i typ samma prisklass :) det enda viktiga är att den ska ha mörka halvskinn säten och så får den gärna vara champange färgad ;) ska självklart vara en kombi, 4 hjuls drift skulle inte vara tokigt, måste ha dragkrok, vill inte ha en diesel..ingen automat.. haha Lycka till för mig att hitta en sån ;)

Söndag

Hej!

nu ligger jag i sängen och vilar upp mig.. har inte kunnat sova något på fm alls som det var tänkt men känner mig ganska pigg ändå men lär ju slockna ikväll :)  har jobbat natt alltså, annars brukar jag inte sova på fm  ;)

vi har varit hos farmor och goffa tills nu, var ute och kollade när M hållde på med traktorn :)

och fick ju hem ockes overall häromdan och när jag provade den såg den gigantisk ut.. men nu idag när jag provade igen med skor och allt så var den bra! lite stor, men ska väll ha något och växa i med :)

haha han såg så rolig ut när han fick syn på trägubben, gick fram och sa "HEJ HEJ"! ;)


nej nu ska jag gå och göra lite kycklinggryta :)

Pocki



oscar vart jätteglad när jag hittade en bilmatta! jag hade helt glömt bort den, köpte den när han var liten bebis:)

halloj!

hade en väldigt rolig kväll igår! god mat, god dryck och Underbart sällskap.. det enda var att jag vart så trött senare på kvällen, hade sovit så lite natten före:) och jag kom väll hem vid 2 inatt kanske? och såklart vaknade pocki kl 10 i 6 imorse han som brukar sova så länge på morgonen annars ;)

men ska nog börja gå ut lite oftare för nu på morgonen fick jag ett tokryck och städade typ hela huset :) nej men jag bli så grinig om jag skulle behöva komma hem till ett kaos ikväll :)

nej nu ska jag skynda mig att moppa golvet och bädda rent i sängen innan jobb!


wallmans salonger

ja får ta och updatera er lite för imorgon kommer jag inte kunna blogga nått.

ska jobba på dan imorgon sen ska jag iväg med arbetskamraterna på folketshus på wallmans salonger ska få äta tre rätters middag och gotta mig ;) ska bli askalas skoj! 

här är menyn så ni får bli lite avis ;)

Förrätt: tre sorters canape ( lax, räkor & sikrom )
varmrätt: helstekt oxfile, serveras med timjansmör, rödvinssky och rotfruktsgratäng.
Dessert: mjölkchokladpannacotta med bärkompott.


sen finns risken att det slinker ner ett par vinglas, eller öl xD
vattnas redan i munnen på mig!

iaf var jag på 50 % på pierre och co idag vart tre små saker som fick följa med hem. en svart mössa med pälstofs, en t-shirt med ränder (ser ut som en pippi tröja) och en gosig kofta, en till som ser ut en usa flagga fast i svart/vit typ :) 

försökte mig även på att klippa ocke ikväll, inte en barnlek! klippte med maskin bak och sidorna och klippte på huvudet.. försökte få han att sitta still med lite godis.. men såklart började ju håret klia och han blev tokig.. jaja, det växer väll ut !:)

sen måste jag bara säga det att jag hatar tuva! ursh och fy! äckel jävla hund.. varenda dag den här veckan när jag kommit hem från jobbet har jag fått börja med att dammsuga och torka golvet typ, för att hon ska äta kattbajs från kattlådan! vidriga fula hund! drar ut sanden över hela jävla huset.. jag blir snart tokig. tror jag ska lägga hon i en låda och skicka tillbaka hon till syrran :)



Hej

idag skickade jag efter en didrikson overall till ocke, hittade till kanonpris 699kr annars går dom på 999kr :D ville igentligen ha en som var svart/grå/röd men den var slut i storlek.. men nu är jag lite orolig att den kommer bli för stor! beställde st 100.. en blå.. skulle beställa mössa och vantar i samma, men eftersom jag  inte visste st så får jag köpa den på  handelshuset, dom har bra priser där med :)  nej nu ska jag åka och kolla om bilstolen är kvar på säcken, sen ska jag ut och elda mer grejor! :)

eldar för fullt !

hej! Nu är jag inne en sväng.. eldar i tunnan ute så springer fram och tillbaka.. har rensat hela altan idag.. den var full med gamla lister och gipsskivor och annat krafs :) och nu håller jag på och rensar ur övervåningen..

får nog elda varenda kväll nästa vecka innan jag har eldat upp allt.. tror jag ska ta och fixa till ett riktigt mysigt gästrum uppe.. tapetsera och göra det fint.. så momma kan komma och hälsa på över helgerna ;) men jäklarns vad varmt det var där uppe :)

så sköönt nnär man får elda upp allt skit! kartonger och gamla gardiner och skräp som bara ligger och tar plats :)

Lördag

hej! nu är jag hemma efter en dag på birsta.. inte planerat, utan famma och goffa kom förbi och skulle på byggmax och helt plötsligt hade vi packat in oss i deras bil med :) blev inte så mkt gjort.. Mikael och jag var och tittade på kök på ikea, tro det eller ej men vi är helt överens vilket vi vill ha !  ;) oscar sprang som en tok på ikea! sen fick vi ju som vanligt sätta oss på barnavdelningen och låta han få leka ett tag, tur han är lika ikea-tokig som mamma ;) blev inte så mkt julklappar köpt heller.. eller rättare sagt bara en (en brio järnväg till ocki ) haha så många timmar och kom hem med den, kattsand till frans och nya skärbrädor!

men på förmiddagen var vi ute och ställde undan allt på gårn.. och jag snickrade ihop en ram till rabatten så inte allt jord sprider ut sig.. och imorgon ska mikael sätta på snökedjorna på traktorn, så då är snön välkommen igen ! fast inte så mkt, vill hinna sätta upp en julgran ute med :)

Kossa lilla

åhh! jag blir galen.. har blivit totalt förälskad i en svart/vit kohud! fatta vad snygg den skulle vara i vardagsrummet! spec sen med nytt golv!! åh jag vill ha !! galet jäkla snygg..


Btw har oscar varit som en liten ängel hela kvällen, vi var ute och donade på när vi kom hem..försökte vinterfixa rabatten. varit så snäll vi var och handlade, lagade mat hade litet julbord ikväll med gravad lax, sill, potatis, köttbullar och prinskorv och såklart kalvsylta och rödbetssallad.. MUMS! sen köpte jag fredagsmys till oscar i form av lösgodis som han satt i soffan och mumsade i sig :) älsklings pocki! ♥

Och han har lärt sig att peka ut alla kroppsdelar typ.. duktig kille!


PISS

NU tror jag fan jag ställer in julen! blir till att riva ut halva badrummet för jävla vattenskada så snart som möjligt!! försöka fixa det lite provisoriskt tills vi ska renovera hela skiten typ till våren..precis vad man behövde, verkligen!! och innan vi kan fixa till det behöver vi ett skiit vattenfilter.. gaaaah!! och att man ska få ut nått på försäkring det kan vi ju ta och feetglömma..

Negativ dag idag jaa jag vet!

torsdag

NU har jag tagit en treo och massat ner mig i soffan.. det har varit en otroligt jobbig dag idag.. Oscar har varit vildare och tjurigare än någonsin förr! han har gjort sitt bästa för att riva hela huset idag..

började imorse med att jag såg att han hade rivit sönder tapeterna på den nytapetserade väggen vid hans säng..som för övrigt tog en vecka minst att fixa med nya gipsväggar och spackling och slipning och tapetsering  och nu är det bara att börja om igen, är så otroligt tröttsamt att få göra om allting gång på gång spec när man inte har så mkt tid att lägga på sånt! kan ju inte precis hålla på när jag har han hemma..

sen tjurade han om en pall han skulle bära in till köket för att klättra upp på bänken och jag fick bära tillbaka den 41 gånger(!!) innan han gav upp.. jaa jag hållde räkning.. han är otroligt envis.. 1000 gr värre än mig!! ringde till mamma som talade om att jag var helt vild och omöjlig när jag var liten med, jag brukade tydligen springa på kanten på soffryggstödet och vara överallt jag med..

jag hoppas det bara är en period som går över snart..det är inte kul att känna sig som en totalt misslyckad mamma!

RSS 2.0